IVANHOE

The kitchen was part of a complete home renovation, I had the privilege of being able to design the kitchen from the floor up, taking into account the owner's wish to have a child-friendly entertaining hub connecting a number of spaces using top-quality finishes.

 

To integrate the modern back-end of the residence with the California Bungalow front, I was asked to ensure my design accentuated the beautifully polished concrete floor that runs throughout the house.  To this end I introduced an unobtrusive colour scheme featuring crisp white for the lower cabinetry and rich dark woodgrain for the upper door paneling, creating a clean look that allows the floor to star.  In a home with children and a pool, it was important to the clients that the kitchen allowed unobstructed views of many areas, especially outdoors.

 

Introducing a bi-fold servery window and a glass window splash-back helped to meet this need, while the servery window offers easy access for entertaining.  Banks of low drawers provide plenty of accessible storage.  With this design I was able to create a practical, open space where people can enjoy the great Australian outdoor lifestyle and for parents peace of mind.

Houzz is the leading platform for home remodeling and design, providing people with everything they need to improve their homes from start to finish.

CONTACT

0410 440 420